Voideltu, voitelematon, filmattu, ei-filmattu - mitä termit tarkoittavat?

Voitelematon = näppäimistön kytkimiä ei ole voideltu lainkaan. Toiset pitävät enemmän voitelemattomista kuin voidelluista kytkimistä. Naksahtavia kytkimiä ei koskaan voidella.

Voideltu = näppäimistön kytkimet on voideltu kevyesti, niiden ohjeiden mukaisesti jotka on yleisesti hyväksytty näppäimistöharrastajien keskuudessa.

Voideltu+ = näppäimistön kytkimet on voideltu runsaammin kuin kevyesti voidellut, kuitenkaan menemättä ylivoitelun puolelle. Toiset pitävät runsammin voidelluista enemmän kuin kevyesti voidelluista. Runsaammin voidellut kytkimet ovat herkempiä ja hiljaisempia kuin kevyesti voidellut.

Ei-filmattu = näppäimistön kytkimiä ei ole filmattu, vrt.filmattu. Toiset pitävät enemmän filmaamattomista kuin filmatuista kytkimistä. Naksahtavia kytkimiä voi myös filmata.

Filmattu = näppäimistön kytkimiin on asennettu ohut (0.15 - 0.3mm) kalvo vähentämään näppäinkannattimen huojuntaa. Toiset pitävät enemmän filmatuista kytkimistä.

Asiakas voi halutessaan tilata näppäimistönsä myös pelkästään voideltuna tai filmattuna. Valikoimissa olevat voidellut näppäimistöt on myös filmattu.

Jokainen kytkin on huolellisesti voideltu G-Lube -voiteluaineella ja filmattu Durock Poron© 0,3mm:n filmeillä. Voiteluun on käytetty 10 tuntia ja se saa aikaan tasaisen kirjoitustuntuman koko näppäimistön alueelle. Voitelu parantaa näppäimistön akustiikkaa ja vähentää kytkinten kitkaa, tehden siten kirjoittamisesta miellyttävämpää. Kytkimiin asennetut filmit vähentävät näppäinten huojuntaa.

Katso vertailu voidellun, voitelemattoman, filmatun ja ei-filmatun välillä: https://www.youtube.com/watch?v=R-LoRhmVK5I&t=5s:

Toimii myös Linux- ja Mac-koneissa. GMMK ohjelmisto, jolla näppäimistöä voi ohjelmoida, toimii vain Windowsissa. (Ohjelmisto ei toimi WINE:n kanssa Linuxissa).